17 september 2008

Hood


Jag å M (snutts pappa) använder massor av hoodtröjor, himla praktiskt plagg. Snutt är inte riktigt så flitig användare av dem, men de hon har används tillräckligt mycket för att det kan behövas nån till. Hittade ett sött mönster i en Ottobre, och den blev himla tuff. Första gången jag syr dragkedja i ett barnplagg sen jag vet inte hur länge sen, men det gick faktiskt riktigt bra ändå. (Ljusrosa/cerise är en väldigt vanlig kombination i Snutts garderob, gillar verkligen färgkombinationen).

Mönster: Ottobre 6/07 Strl 80
Material: Sweatshirttyg från Tradera, trikå Stoff o Stil

16 september 2008

Pyjamas


Nu var det ett tag sedan jag sydde pyjamasar, men nu när det börjar bli kallt är det dags för större storlek i långärmade/långbenta pyjamasar. Modifierade mönstret på denna så jag inte har någon knäppning i grenen, muddar i ärm/benslut och lite skillnad i halsen. Blev faktiskt väldigt bra, bara lite mkt grön! (ber om ursäkt för den dåliga bilden, ska se om jag orkar ta en bättre nån dag när jag kan få fota i fred ;-) ).
Mönster: Ottobre 4/08 med modifieringar. Strl 80
Material: Stoff o Stil (trikåfyndhörnan)

09 september 2008

Ny dagisväska


På snuttans dagis har de extrakläderna i en låda vid sina krokar, en så stor väska som den förra ändå var behövdes inte. Så jag sydde en ny i lagom "snuttisstorlek", hon älskar att bära väskan själv, och så är den lagom stor för att ta hem ett par smutsiga kläder i bara.

Är väldigt nöjd med väskan, är så fint med den skarpt cerisa till de limegröna flodhästarna! Den är dessutom helt vändbar (fick tänka till en del för att få till de avsydda hörnen, men det gick nästan helt smärtfritt :-) ).

Mönster: Eget
Material: Flodhästtyg från ikea, cerise lakansväv från bauhaus (10:- m vid deras utförsäljning, alldeles lagom.)

08 september 2008

Mössa


Med lite kallare vindar så här på sensommaren kan det vara skönt med en liten tunn mössa. Till syrran och kusinen sydde jag matchande rosa/bruna mössor med en blomapplikation (som jag såklart missade att fota), så till snuttan fick det bli lite annorlunda. "Broderade" istället en blomma med förstärkt raksöm. Mössan är dubbel i tunn trikå, alldeles lagom varm ett tag framöver.

Mönster: Eget
Material: Trikå från Stoff o Stil

Älskar verkligen stoff och stils 29:- hörna (som denna rosa trikån är fyndad i), alldeles lagom pris för 1,5 m tyg. Oftast hittar man nåt man gillar (även om kvaliten varierar kraftigt).

01 september 2008

Kaninklänning

Tänkte att snuttis också skulle få nåt av de turkosa kaninerna, så jag fixade ihop ett klänningsmönster och sydde en klänning. För att göra den lite roligare blev det en turkos kanin på bröstet också. Den här gången blev applikationen jättebra!
Klänningen blev himla bra och välsydd, med de matchande tightsen till hade hon kunnat vara jättesöt. Tyvärr är det absolut inte hennes färger, såg bara konstig ut i kläderna. Vet inte vad jag ska göra med dem nu.. Använda de på henne iaf, spara dem till lillasyster (el nån annan som kan behöva en klänning) el försöka mig på att sälja dem....

Mönster: Eget strl 80
Material: Klänningstygerna Jnydesign, tightstyget Stoff och Stil