30 januari 2010

Först ut ;-)


En fördel med att bo (rätt) nära stoff och stil (förutom stuvbord, trikåhörna och möjligheten att gå ett par timmar och känna och klämma på alla härliga tyger ;-) ) är att man har möjligheten att bli bland de första att shoppa loss på deras nyheter! Var ner en vända idag och de har riktigt roliga nyheter bland vår/sommartygerna, både jag och snutt fastnade direkt för dessa söta apor! Fanns i både denna singeljerseyn och i tunt vävt tyg (snutt köpte rosa vävt tyg som får bli en skön tunn sommarklänning). Tyckte att aporna var svarta så jag satte svart mudd till, men såg lagom efter att jag sytt fast den att de nog mest är mörkbruna...

Mönster: Meedom form 1 strl 92 med lite modifiering
Material: stoff o stil

23 januari 2010

Färgglad pyjamas


Ingen speciell avancerad sömnad, men så mycket mer hinner jag inte med och det är ju ändå kul att uppdatera här emellanåt :-)

Pyjamasar behövs ju alltid, och tyckte detta tyg som jag fyndade på stoff o stils rea för några veckor sen passar väldigt bra till just sådana. Enklast möjliga sömmar, rullfåll till mycket, ska hållas enkelt ibland :-)

Snutt är förresten väldigt bra på att vara med när jag syr nuförtiden, en egen liten sax och en hel låda full med överblivna små tygbitar, hon kan klippa små snuttefiltar och annat hur länge som helst medan jag får (nästan) lugn och ro och kan sy :-)

Mönster: Meedom och Ottobre, strl 92
Material: Stoff o Stil

14 januari 2010

Lila pingviner


När jag och snutt var på stoff och stil sist var det en mycket glad liten fröken som åkte hem efteråt. Favvofärgen (hennes alltså) just nu är lila, alla tyget skulle helst varit i den färgen, fast jag fick efter lite förhandlan med mig lite annat också :-) Iaf så blev ju lyckan helt enorm efter att hon fått syn på nya pingvintyget (hon älskar sin rosa pingvinklänning) som var lila!!
Jag är inte så väldigt förtjust i orange, så valde bort det som muddfärg, men denna mörkgula (som jag fyndade som stuvbit :-) blev riktigt snygg till!
Tröja med puffärm och gula puffjeans till blev en snygg vårkombination :-)

Mönster: Meedom form 1 strl 92 med en del modifieringar
Material: Pingvintyg och muddväv stoff o stil, avlagda jeans

04 januari 2010

Klänningar

Jodå, jag lever :-) Men pga vissa omständigheter har jag inte haft nån som helst ork på kvällarna ett tag nu, men nu börjar det bli bättre och dessutom har jag ju varit julledig ett par veckor med lite sytid de senaste dagarna. Så kul att få sitta och skapa av mina roliga tyger :-) Snutt beställer bara klänningar, och jag har varit så sugen på att testa en av mina ideér länge nu, resultatet blev det här:

Grön trollklänning med spetsig luva och detaljer i mörk cerise muddväv (gillar verkligen denna färgen, så mjuk och fin, fast svårfångad på bild tydligen...) och matchande tights. Så snygg den blev!

Mönster: Eget med utgång från Meedom Form 1 strl 92, tights Meedom strl 92
Material: Trolltyg från mjuka tyger, muddväv Stoff o Stil


Äppelklänning med detaljer i vinrött (en traderad bit som tyvärr inte räckte till tights :-( ), blir ett par beige tights till så fort jag hinner... (inte bästa bilden, såg inte att snutt skrynklat till klänningen förrän nu när jag la in bilden)

Mönster: Eget med utgång från Meedom Form 1 strl 92
Material: Äppeltyg från mjuka tyger, muddväv tradera