20 mars 2009

vårjacka

Snutts vinterjacka är ganska tjock och otymplig (ser det ut som iaf, men snutt gillar den) och dessutom är det ju roligt att sy! Så jag klippte redan i höstas ut denna jackan (inte likt mig att ha saker liggande, min ufo-hög är nästan obefintlig) men sen blev den liggande utan krage och mudd då jag inte riktigt kunde bestämma mig för hur den skulle se ut... sen blev det ju vinter, men nu när våren börjat sin intåg på riktigt blev det dags att göra färdigt den. Flodhästtyget är ganska tunt, och fleecefodret är ju inte heller mest vindstoppande, det är därför ett vindstoppstyg som ett mellanlager som förhoppningsvis stoppar de värsta skånska vindarna! Får väl se hur praktiskt det egentligen är med vita muddar, men det finns ju tvättmaskin!
Är faktiskt riktigt stolt över jackan, helt vändsydd, syns verkligen inte en enda söm nånstans! Allt blev riktigt bra (visst, ska man var petig kunde jag ju mönsterpassat framtill kanske..., men annars!)

Kattmössan har varit otroligt poppis, nu är den dock på gränsen till för liten, får dra ner den hela tiden! Fick därför bli en ny, som matchar fina vårjackan, och dessutom vändbar!

Matchande fleecebyxor behövs väl också? Ett par hemma och ett par på dagis, får se vilket par som hamnar var...

Mönster: Jackan, Meedom Form 2 Strl 80, Byxor Meedom form 2 Strl 86 med mod. Mössan eget
Material: Flodhästar från ikea, fleece och singeljersey från stoff o stil, vindtyg ett par slaktade byxor

Inga kommentarer: